Rodi

Nieuw kantoor Humanitas Haarlem

Directeur Humanitas Nederland opent nieuw kantoor Humanitas in centrum van Haarlem

HAARLEM - Het nieuwe kantoor van Humanitas in Haarlem werd vorige week officieel geopend. In het kantoor aan de Wilhelminastraat 12 zijn alle Humanitas activiteiten nu gevestigd onder één dak.


Humanitas Zuid-Kennemerland is een vrijwilligersorganisatie die mensen op weg helpt die het even niet alleen redden. Vrijwilligers ondersteunen mensen op het gebied van opvoeden, eenzaamheid, administratie en opgroeien. Met als doel dat deelnemers het na enige tijd weer zelfstandig kunnen. Bij de feestelijke en druk bezochte bijeenkomst werd de officiële opening verricht door een kleurrijk kunstwerk te onthullen, gemaakt door de kinderen uit gezinnen die begeleid worden door vrijwilligers van Home-Start, voorheen doorstart. Home-Start is een programma dat gezinnen met kinderen tussen de 7 en 14 jaar tijdelijk een steuntje in de rug biedt.
Het schilderij werd onthuld door Eva Scholte, directeur Humanitas Nederland, samen met een van de kunstenaartjes en zijn vrijwilliger. Het schilderij is samengesteld uit diverse paneeltjes waarop de kinderen een portret of een associatie met hun vrijwilliger hebben verbeeld.

Artikel geplaatst op maandag 15 februari 2016 - 08:44