Rodi

'Ik wist wat er bij klanten in de kast hing'
Pieter Middelhof sluit na 22 jaar deuren van 't Modehoff

Pieter Middelhoff neemt afscheid van 't Modehoff. (Foto: Vincent de Vries/RM)

ALKMAAR - Mensen tot in de puntjes verzorgen met goede en fraaie kleding. Pieter Middelhoff van 't Modehoff aan Laat 113 in Alkmaar deed niets liever dan honderd procent aandacht geven aan zijn trouwe klantenkring, die vaak glimlachend de winkel verliet. Het is voor de trotse ondernemer uit Bergen moeilijk om na 22 jaar afscheid nemen van de wereld waar hij zo van houdt, maar gezondheidsredenen dwingen Pieter het rustig aan te doen.


"Ik heb 22 jaar in deze zaak gewerkt, maar zit al 45 jaar in het vak. De laatste negen jaar was ik eigenaar van 't Modehoff, een prachtige tijd omdat ik de winkel helemaal naar mijn hand heb gezet. Ik heb er altijd van genoten om mensen aan te kleden, tot in de puntjes te verzorgen. Het leek wel een fotografisch geheugen waardoor ik vaak precies wist wat er bij klanten in de kast hing. Daardoor kon ik ze ook goed adviseren."

Straatbeeld

Volgens Middelhof is de persoonlijke aandacht - waarmee winkeliers zich vroeger onderscheidden - de laatste jaren steeds meer uit het straatbeeld verdwenen. "Het is tegenwoordig snel en goedkoop, dat vind ik wel eens jammer. Terwijl er wellicht best ruimte is voor mooie zaken. Het middensegment heeft het moeilijk, dat zie je terug in het straatbeeld waarin vooral goedkope zaken opvallen. De kledingverkoop via Internet werkt natuurlijk ook niet mee. Wat ik het meeste zal missen? Het contact met klanten. Als je zo lang met klanten omgaat, leer je ze ook echt kennen. Die mensen wil ik dan ook hartelijk bedanken voor alle mooie jaren!"
Sinds een aantal weken houdt 't Modehoff uitverkoop om de laatste spullen te verkopen. "Ik heb al heel veel verkocht en daar ben ik dik tevreden over."
Vanaf 1 januari sluit 't Modehoff definitief zijn deuren.

Artikel geplaatst op vrijdag 22 december 2017 - 16:40