Rodi

Fietsen langs Landgoed de Olmenhorst

Fietsroute langs ‘Schakels aan de ketting’. (Foto: aangeleverd)

LISSERBROEK - Bij Lisserbroek vind je het 31ha grootte Landgoed de Olmenhorst waarlangs een aantal fietsroutes voeren. Zoals ook het meest recente en ambitieuze project van het Cruquius museum en het Haarlemmermeermuseum: ‘Schakels aan de ketting’.


De route van ‘Schakels aan de ketting’ voert men langs allerlei benoemingswaardige plaatsen in de Haarlemmermeer zoals de plek waar de eerste schop de grond is gegaan voor de hoofdvaart en het Cruquius gemaal. Op deze 15 locaties staan speciale palen met daarop informatie. Deze zijn te herkennen aan het kunstwerk boven op de paal.
Als je een stop maakt op Landgoed de Olmenhorst vind je ruim 50.000 biologische fruitbomen- een uniek stukje natuur in de Haarlemmermeer. Dit najaar, als het fruit plukrijp aan de bomen lonkt, is het landgoed voor het 25ste jaar geopend voor het grote publiek om eigenhandig het fruit van de bomen te plukken tijdens de Zelfpluk dagen. Het hele jaar rond kun je in de Fruitloods, midden op het landgoed, tot rust komen op het terras en genieten van een heerlijke lunch of van een kopje koffie met - vanzelfsprekend- een stuk appelgebak van eigen appels.
Landgoed de Olmenhorst Lisserweg 481, in Lisserbroek. Telefoon: 0252-413165 en website: www.olmenhorst.nl

Artikel geplaatst op dinsdag 03 juli 2018 - 11:16

Foto's